NAUI


Szereted a víz lágy simogatását? Szeretnéd érezni a súlytalan lebegés érzését? Meg akarod ismerni a víz alatti világot?

Ha IGEN, GYERE EL és MI SEGÍTÜNK ebben !!!

A merülés izgalmas és élvezetes! A víz alatti világ egyedülálló kalandokkal szolgál számodra!

Nemzetközi minősítésű búvár igazolványt és gyakorlatot szerezhetsz nálunk a kezdőtől a búvároktatói szintig.

A NAUI 1960-ban alakult Amerikában, Magyarországon 1991 óta működik. Ezen szervezet biztonsági előírásai a legszigorúbbak a világon, kiképzési programja pedig a legmagasabb szintű.

A NAUI képzési rendszer felépítése:

 •          NAUI JUNIOR SCUBA DIVER ( 12-15 éves korig )
 •          NAUI SCUBA DIVER ( 15 év felett ) – Kezdő szint
 •          NAUI ADVANCED SCUBA DIVER – Haladó szint
 •          NAUI MASTER SCUBA DIVER – Master szint
 •          NAUI INSTRUCTOR ASSISTANT ( AI ) – Segédoktató/ Oktató asszisztens
 •          NAUI DIVEMASTER ( DM ) – Búvármester
 •          NAUI INSTRUCTOR – Oktató
 •          NAUI INSTRUCTOR TRAINER – Oktató kiképző
 •          NAUI COURSE DIRECTOR – Képzési igazgató

Választható specialitások az előképzettségtől függően a következők:

Scuba Diver után:

 •          Rescue Diver (Búvár mentés)
 •          Search Recovery (Keresés és felhozatal)
 •          Underwater Photography (Víz alatti fényképezés)
 •          Night Diving (Éjszakai merülés)
 •          Underwater Archeologist ( Vízalatti régész )
 •          First Aid and CPR (Elsősegély nyújtó és Újraélesztő tanfolyam)

Master Scuba Diver után:

 •          Cave Diving (Barlangi merülés)
 •          Deep Diving (Mély merülés)
 •          Ice Diving (Jég alá merülés)
 •          Wreck Diving (Roncs merülés)

Technical Diving:

 •          Nitrox (oxigénnel dúsított levegő)
 •          Rebreather Diver (Újralégző készülék)
 •          Trimix (Kevertgázos)
 •          Decompression (Dekompressziós merülés)
 •          Wreck Penetration (Behatolásos roncsmerülés)
 •          Technical Wreck (Nagy mélységben lévő roncsmerülés)

NAUI SCUBA DIVER: ( Kezdő légzőkészülékes búvár )

Ez az izgalmas program egy alapszintű bizonyítványt nyújt a 20 órás részletes és átfogó tananyagával, mely áttekintő képet ad a búvárkodás fizikai, élettani és orvosi vonatkozásáról, a környezeti és merülési biztonságról.

Az elméleti oktatás mellett 5 órás uszodai és 5 nyílt vízi merülési gyakorlat szükséges, mely során megismerik a merülésekkel kapcsolatos veszélyeket, vészhelyzetek kezelését, személyes korlátokat és elsajátítják azt a magatartást, mely a biztonságos merülésekhez szükséges.

A merülési gyakorlatot ellenőrzött körülmények között fogod megszerezni mind az uszodai foglalkozások, mind pedig a nyíltvízi merülések során.

A tanfolyamot sikeresen teljesítők alkalmasak az alapvető nyíltvízi búvár tevékenység önálló végzésére. Erről bizonyítványt és kártyát kapnak, melyet az egész búvárvilág elismer. A tanfolyam teljes időtartama kb. 30 óra.

A tanfolyam elvégzésével képes leszel nyílt vízben merülni maximum 18 méter mélységig oktatói felügyelet nélkül merülőpárral.

Jelentkezési feltételek:

– egészségügyi alkalmasság ( búvárorvosi igazolás )
– kiváló úszástudás
– betöltött 15. életév

NAUI ADVANCED SCUBA DIVER: ( Haladó légzőkészülékes búvár )

A Naui Advanced Scuba Diver ( Haladó búvár ) tanfolyam egy középszintű, folytatólagos képzés. Tapasztalat és további tanulás szükséges ahhoz, hogy ne csak a kezdő tanfolyamon megismert körülmények között merülhess. A tanfolyamon végzettek képesek lesznek részletesen merüléseket tervezni, víz alatti feladatokat végezni ( mint például tájolás, kutatás és felhozatal, éjszakai merülés, mentési feladatok, ügyességi feladatok )

A tanfolyam célja a folytatólagos képzés és a mind újabb és újabb tevékenységek elsajátítása.

NAUI MASTER SCUBA DIVER: ( Mester légzőkészülékes ( könnyű ) búvár )

A NAUI Master Scuba Diver felsőszintű bizonyítványt nyújtó tanfolyam. Ezen a szinten rendelkezni fogsz azzal a tudással, gyakorlattal és képességgel, melyek lehetővé teszik számodra, hogy a merülést számos helyen és számos eltérő körülmény között is élvezni tudd. Ez a 32 órás intenzív program mélységi gyakorlatokat, levegő felhasználást, merülési program tervezést, életmentést és szükséghelyzeti tennivalókat tartalmaz. Az elméleti oktatásban nagy szerepet kap a korszerű búvárkomputerek megismerése. Legalább 8 nyíltvízi merülési gyakorlat szükséges, mely tartalmaz olyan tárgyköröket, mint tájolás víz alatt, éjszakai merülés, könnyű mentés, mélységi és szimulált dekompressziós merülések, kutatás és felhozatal.

Ha megszerzed a Naui Master Scuba Diver minősítést, valőszínűleg a Naui Divemaster minősítés lesz a következő célod.

NAUI INSTRUCTOR ( Búvároktató ):

Ezer és ezer fontos döntést hozunk életünk során, de a legfontosabb elhatározás az, hogy mivel is akarunk foglalkozni nap, mint nap. Ha akarsz egy izgalmas és csodálatos szakmát, válaszd a búvárkodást! A NAUI ehhez nyújt segítséget. Több mint 40 éve a NAUI képzi ki a legjobb búvároktatókat a világon. A NAUI vezetők iránti igény mindig nagy, mert Ők a legjobb szakemberek. Jelenlétük garancia a biztonságra.

A NAUI a mennyiséggel szemben a minőséget helyezi előtérbe.

Nem könnyű NAUI oktatóvá válni, mert a vezetői tanfolyamok fizikailag és szellemileg is megterhelők. Egy oktatónak sokkal többet kell tudnia annál, mint amit tanít. A vezetői szintű kiképzések végén fel kell tennünk egy kérdést önmagunknak és ez a kérdés tulajdonképpen a NAUI hitvallása, ettől sokkal jobb, emberibb, mint a többi képzés – „Engedném-e, hogy az általam kiképzett oktató tanítsa búvárkodásra a családom legszeretettebb tagjait?” – ha a válasz igen, te oktatóként leszel tagja a búvárvilág elit csapatának, amit úgy hívnak: NAUI

NAUI SCUBA RESCUE DIVER ( Mentőbúvár )

A tanfolyam elvégzésével a hallgatók elsajátítják a víz alól és felszíni mentést, a vízimentés minden lehetőségét, hogy a bajba jutott búvárt minél hamarabb elsősegélyben tudják részesíteni. Megismerik a felszíni mentési technikákat, mint például az ájult búvár felszínen tartását, csónakba segítését és újraélesztését. A tanfolyam anyaga tartalmazza a legjobb önmentő gyakorlatokat a lehetségesen előforduló minden vészhelyzet tekintetében. Megtanulják a dekompressziós betegségek tüneteinek felismerését és kezelésének lehetőségeit.

Jelentkezési feltételek:

– orvosi alkalmasság
– betöltött 15. életév
– 35 igazolt merülés
– Scuba diver vagy magasabb búvárvégzettség
– Elsősegély és újraélesztő tanfolyam ( NAUI First Aid and CPR )

NAUI FIRST AID AND CPR ( NAUI Elsősegélynyújtó és újraélesztő tanfolyam)

Elméleti és gyakorlati oktatásból álló tanfolyam, melyen nem csak a búvárkodással összefüggő balesetekkel foglalkozunk, hanem kitérünk az elsősegélynyújtás minden területére, mint például vérzéscsillapítás, sebellátás, élőlények által okozott sérülések, stb. A gyakorlati foglalkozásokon olyan elsősegélynyújtási feladatokkal ismerkedsz meg, mint például Heimlich-féle fogás, stabil oldalfekvés, stb. ) A megszerzett nemzetközi minősítés 2 évig érvényes.

Jelentkezési feltételek:

– Scuba diver vagy magasabb búvárminősítés

NAUI NITROX DIVER:

Ez a tanfolyamon az első lépés a technikai búvárkodás felé. A tanfolyamon hallgatóink megismerik, hogy milyen arányban lehet jelen oxigén a légzőgázban.

NAUI WRECK PENETRATION ( Behatolásos roncsmerülés ):

Ha már nem csak kívülről szeretnéd a roncsokat szemlélni, akkor tanfolyamunkon megtanulhatod azokat a technikákat és fogásokat, melyek segítségével biztonságosan közlekedhetsz a roncsok belsejében.

Jelentkezési feltételek:

– betöltött 18. életév
– Nitrox diver minősítés
– Minimum 50 igazolt merülés