SSI


Az SSI
A Scuba Schools International az egész világot behálózó búvárképzési rendszer. Elismerten a leginnovatívabb képzési rendszer, ami az egyedülálló oktatási segédanyagjainak köszönhető.


SSI Minőség
Az SSI mint szervezetnek az a fő célja a minőség. Az SSI Oktatói csak egy SSI Bázis (Divecenter) felügyelete alatt oktathat, ezzel tartva fent a szabványokban megkövetelt minőségi ellenőrzést. Az SSI Oktatói egy „kényelem az ismétlés révén” oktatási rendszert használnak, ami kiemelkedő gyakorlatot alakít ki a búvárban. Ennek köszönhetően a búvárkodás természetessé és megszokottá válik.
Az SSI az egyetlen az iparágban, aki ilyen típusú minőségellenőrzést alkalmaz. Ez annyit jelent, hogy oktatás terén megbízhatsz abban aki a Scuba Schools International regisztrált tagja. Minősítésed világszerte elismert, mert több mint 2,000 bázison és több mint 90 országban van jelen az SSI.
Az oktatásban az American Council on Education (ACE) a mérvdó az Egyesült államokban. Ő képviseli az összes főiskolát és egyetemet az USA kormánya előtt. Az ACE határozza meg egy tanfolyam értékét és kreditpontjait. 2001-ben az ACE meghatározta a Scuba Schools International tanfolyaminak a kreditpontértékeit. A besorolások megszerzéséhez az SSI átesett egy intenzív 7 hónapos ACE értékelő vizsgálaton.
Európában az SSI elismerten a legszínvonalasabb oktatást képviseli. Sok egyetem és iskola az SSI Képzési programjait használja a saját tanolyamain. Három SSI Program a Bávárok számára és kettő a Hivatásosoknak, melyek még az EU szabványoknak is megfelelnek. Az SSI 2005-ben megfelelt az Európai szabvényoknak és az alábbi besorolásokat kapta (EN 14153-1-től -3-iga búvároknak, és 14413-1-től -2-ig az oktatóknak). Ezáltal az SSI minősítései elnyerték a jogot, hogy az EUF Minőségi védjegyet (EUF Quality Logo) magukon viselhessék. Ilyen engedéllyel csak néhány minősítés rendelkezik a búváriparban.
Mint az iparág vezéregyénisége, az SSI volt a Recreational Scuba Training Council (RSTC) egyik alapítótagja. Az RSTC tagság és az Európai szabványhivatal besorolása a legmagasabb minőségi követelmények megfelelésének a tanusítványa.


Az SSI Küldetése
Az SSI küldetése, hogy az emberek egy életereszóló élményhez jussanak a búvárkodás révén. A kulcs, hogy az emberek élvezzék a merülést , különben valami mással fogják tölteni a szabadidejüket. A mi elképzelésünk, hogy a szórakoztató képzés alapja a megfelelő tananyag.
Ezért vesszük olyan komolyan a megfelelő minőségű tananyagokat, mert mi a mókát is komolyan vesszük. Ezért az SSI Búvárok magabiztosabbak, hozzáértőbbek — és persze vidámabb búvárok!Búvárok
Minősítéseink egy életen át érvényesek és hozzáférést biztosítanak az alábbi szolgáltatásokhoz: merülés hajók, események, búvárutak. Mivel a minősítés örökéletű ezért a búvár feladata, hogy frissen tartsa elméleti és gyakorlati tudását, valamint a felszerelését pedig folyamatos ellenőrzés alatt.

Oktatók
SSI világszerte több tízezer oktatót képezett már. Ezek az SSI Oktatók az SSI Bázisokon keresztül oktatnak Az Oktatók feladata, hogy minden az SSI Szabványi szerint menjen a tanfolyam során. Ebben segít az aktuális tananyag és az évenkénti megújítással egybekötött továbbképzés. Az oktatók teljesítménye pedig folyamatosan ellenőrizve vannak az SSI Bázisok által.


Minőségi oktatók
SSI az egyetlen olyan oktatási rendszer, amelyik megköveteli, hogy oktatói be legyenek regisztrálva egy aktív bázishoz. Ezáltal garantáljuk a magas minőséget, hiszen az oktatókat a helyszínen ellenőrzik.

Az otthontanulás fő képviselője
Az otthontanulás a legnépszerűbb dolog a búvároktatásban, mert így a tanulónak több ideje marad a vízi gyakorlatozásra. Az SSI által 1990-ben kifejlesztett eljárás úttörője volt és ma is őrzi ezt a pozíciót

Az iparág legrugalmasabb oktatási rendszere
Az SSI teljes oktatási rendszere az iparág legrugalmasabb rendszere. Az a lehetőség, hogy az SSi Bázisok a mindenkori körülményekhez igazíthatják a szabályokaz, ezzel tehetik életszerűbbé a merülés oktatását.

Egyedülálló tananyagok
Az SSI Oktatási Rendszere az egyedűlálló tananyagokkal segíti a Bázisok munkáját. Az SSI tananyagjai megerősítik a saját felszerelés fontosságát.

Búvárprogramok teljes skálája
Az SSI a gyerekprogramoktól a technikai ágig mindenki igényének megfelelő tanfolyamokrat kínál. Ennek köszönhetően az SSI Bázisai a legsikeresebbek.
Az SSI nem „csak egy másik” oktatási rendszer. A mi célunk, hogy minden SSI Bázis üzletileg sikeres legyen. Engedd, hogy segítsünk sikeresebbnek lenni, hiszen te és az SSI a tökéletes siker receptje!

Milyen messzire akarsz eljutni?

Ahhoz, hogy mindenre felkészült búvár váljon belőled tapasztalatra és tudásra van szükséged, melyeket az SSI Specialitás tanfolyamain szerezhetsz be. A tanfolyamaink segítenek neked a víz alatti világ felfedezésében.

Minden egyes tanfolyam a megfelelő tudással és tapasztalattal lát el, hogy minél jobb búvár váljon belőled. A mi célunk az, hogy felkészítsünk a rád váró kalandra, miközben jól szórakozol!

Bizonyos számú specialitás és merülészám együttese lehetőséget ad számodra magasabb szintek elérésére. Az SSI az egyetlen olyan oktatási rendszer, melyik szintjeihez egyszerre szükséges elméleti és gyakorlati tudás.
SSI Advanced Adventurer (előszint)
Egyből az Open Water után a továbbtanulás első lépcsőfoka az Advanced Adventurer. Ez a szint azok számára a legmegfelelőbb, akik még nem biztosak abban, hogy a búvárkodás mely speciális ága érdekli igazán. Az Advanced Adventurer tanfolyam során lehetőséged nyílik 5 különböző specialitás szintbe belekóstolni. Egy nyílt vízi merülés minden egyes specialitásból, hogy jobban megétsed a tartalmát. Később lehetőség van az összes vagy csak néhány specialitás teljes elvégzésére az SSI Specialitás tanfolyam keretein belül, mely a második merülést és az elméleti részt tartalmazza.

SSI Specialty Diver (középhaladó)
Az SSI középhaladó szintje, ami magasabb színvonalú mint más oktatási rendszerek haladónak nevezett szintjeik. A Specialty Diver szint megszerzéséhez szükség van 2 specialitás tanfolyamra és 12 naplózott merülésre.

SSI Advanced Open Water Diver (haladó)

Az SSI Advanced Diver szintje egyedülálló az iparágban, ami kombinálja az elméleti és a gyakorlati tudást. Az iparág egyetlen más haladó szintje sem fogható hozzá. Az Advanced Open Water Diverszint megszerzéséhez szükség van 4 specialitás tanfolyamra és 24 naplózott merülésre.

SSI Master Diver (mesterfok)
Az SSI Master Diver szintje a búvárkodás legrangosabb elitszintje. Azok a Búvárok akik az elméleti, gyakorlati és tapasztalati tudásnak ezt a szintjét birtokolják, bizton elmondhatják magikról, hogy mesterfokon űzik a búvárkodást. A Master Diver szint megszerzéséhez szükség van Stressz és Mentés, 4 további specialitás tanfolyamra és 50 naplózott merülésre.